Verbind groen met groen

Hoe krijgen wij onze gebouwen groen? Dat was het thema van ons eerste congres, nog maar een jaar geleden. En toen bedoelden wij zowel groen als in duurzaam als groen in levend groen. Het antwoord was duidelijk: de toekomst van gebouwen gaat over gezondheid. Gezonde materialen, gezonde planeet en gezonde mensen leveren gezonde productiviteit en één van de manieren om gezonde mensen te krijgen is schone lucht en een natuurlijk aanvoelende omgeving (biofiel ontwerp). Bij beide laatste aspecten speelt levend groen een grote rol. Mensen voelen zich prettig in een natuurlijke omgeving. Dat verhoogt hun productiviteit en creativiteit en schone lucht verbetert de gezondheid van mensen.

Tijdens dit congres is de vraag: hoe kunnen wij opdrachtgevers en architecten, die al met duurzaam en circulair bouwen bezig zijn, beter informeren over de belangrijke rol van levend groen bij een daadwerkelijk circulair en duurzaam gebouw? En andersom, hoe kunnen we de interieurbeplanter meenemen in de wereld van circulair bouwen en de bijbehorende nieuwe denkwijzen van opdrachtgevers.

Wie zijn wij? 

Into Green is een structureel samenwerkingsverband tussen de vakgroep interieurbeplanting van de branchevereniging voor ondernemers in het groen, de VHG, en de VGB, de branchevereniging voor de groothandel in bloemen en planten.  Het doel van Into Green is de waarde van binnengroen  bekender maken bij professionele doelgroepen zoals de zorg, het onderwijs, maar ook bij ontwikkelaars van grote gebouwen voor werken en wonen. Het primaire communicatiekanaal is het online magazine www.intogreen.nl, en de bijbehorende sociale media  accounts op Twitter, Linkedin en Facebook, maar daarnaast voert Into Green ook valorisatieprojecten uit en organiseert het jaarlijks het Buildin’green congres.

Into Green zoekt dus de verbinding van haar eigen achterban met nieuwe doelgroepen en dat begint al bij hoe we dit congres organiseren. We organiseren dit congres samen met de brancheorganisatie voor architecten, de BNA, de Europese interieurbeplanters-organisatie, EILO en de vereniging voor actieve gemeenten, betrokken bij vraagstukken  in de fysieke leefomgeving, Stadswerk. Heb je vragen over Into Green, het Buildin’green congres of wil je als relevante branchevereniging aansluiten bij deze groep stuur ons dan gerust een mail: info@intogreen.nl.

Inschrijven congres

Het congres vindt plaats op 2 februari 2017. De middag begint om 12.30 en eindigt om 17.30 uur. Er zijn vijf sprekers, een rondleiding  en een prijsuitreiking. Ben je lid van de VHG, VGB, EILO, Stadswerk, FMN of BNA dan ontvang je een korting van 20%- op de reguliere entreeprijs. Je betaalt dan dus € 40,- in plaats van € 50,- exclusief 21% BTW. Dit bedrag is inclusief koffie, thee, drankjes en alle hapjes.

Stadskantoor Venlo